Wie ben ik?

Ik ben Sabine van Paassen. Ruim 26 jaar geleden ben ik begonnen als advocaat Arbeidsrecht. De afgelopen jaren heb ik mij steeds verder verdiept als arbeidsrecht advocaat. Ondertussen heb ik vele procedures gevoerd, waarbij een probleem niet zo ver had hoeven te komen indien partijen eerder écht goed met elkaar hadden gepraat. Een MfN-erkende mediation opleiding was dan ook een logische stap, waarbij ik mijzelf als mediator verder gespecialiseerd heb in het arbeidsrecht.

Mediation was een hele goede keuze, zeker in combinatie met mijn juridische kennis als arbeidsrechtadvocaat. Juridisch gelijk krijgen is namelijk iets anders dan een rechtvaardige beslissing krijgen. Vorderingen worden snel vertaald in geldbedragen, maar vaak gaat het hier niet om. Je kunt een probleem oplossen als je echte antwoorden hebt gekregen op je vragen. Als advocaat en mediator probeer ik zowel het verstand als het gevoel aan bod te laten komen. Zodat je een beslissing kunt nemen, waar je achter staat en waarmee je echt verder kunt in de toekomst.

Op mijn website deel ik heel veel kennis en weetjes onder het kopje kennisbank. Heel veel arbeidsvragen heb ik hierin op een simpele manier uitgelegd. Hiermee wil ik je helpen om je probleem zelf eerst proberen op te lossen. Als dat niet lukt, of je wilt liever direct mijn hulp inroepen, neem dan rustig contact met mij op. Dan help ik je graag verder.

Waarin verschil ik van andere mediators?

Bij een conflict kun je het zelf oplossen of een rechter laten oordelen. Bij mediation stuur je zelf actief de oplossing waarmee beide partijen in de toekomst verder kunnen. Mediation is bovendien goedkoper dan een gerechtelijke procedure. Doordat ik zowel als mediator en als advocaat werkzaam ben, kan ik je in beide situaties goed helpen.

Als geaccrediteerd MfN-registermediator wordt mijn kwaliteit gewaarborgd omdat ik naast mijn vergaande arbeidsrechtelijke kennis als arbeidsrechtadvocaat ook diverse MfN-specialisatieopleidingen heb gevolgd.

Arbeidsrechtmediator

Gemaakte afspraken tijdens de arbeidsmediation kan ik in een overeenkomst opnemen. Als tijdens de arbeidsmediation de uitkomst is dat partijen liever de arbeidsrelatie willen beëindigen, dan zal ik zelf een vaststellingsovereenkomst opstellen. Ook dat is kostenbesparend. En omdat ik bij de afspraken aanwezig ben, is de kans het grootst dat er geen fouten worden gemaakt omdat ik de bedoeling van partijen ken.

Bovendien wil ik een hoge kwaliteit dienstverlening aanbieden en je graag bijstaan in een vervelende periode indien je in een arbeidsconflict verwikkeld bent. Mijn jarenlange ervaring en juridische kennis als advocaat zullen hierbij zeker helpen.

Waarin verschil ik van andere advocaten?

Ik wil indruk op je maken door mijn persoonlijke en flexibele aanpak en mijn juridische kennis. Ik zit in Amersfoort, maar werk over het hele land. Mediations kunnen plaatsvinden op een neutrale plek, maar ook op de werkplek, wat voor jou het prettigst voelt.

Een ander voordeel is de combinatie advocaat met geregistreerd MfN-mediator. Ik heb veel meer juridische kennis en ervaring dan een niet juridisch geschoolde mediator. Maar ik kan wel beter doorvragen naar de echte wensen van klanten dan een traditionele advocaat. Jij staat tenslotte centraal. En ik zal luisteren naar wat je echt wilt. Zodat er een oplossing komt waarmee je verder kunt in je leven, met de blik gericht op de toekomst.

Vertrouwenspersoon

Naast advocaat en mediator ben ik eveneens externe vertrouwenspersoon. Om werknemers hiervoor nog beter te kunnen helpen, heb ik niet alleen de opleiding tot vertrouwenspersoon afgerond, maar ook een NLP opleiding. Je kunt als werknemer niet alleen je verhaal kwijt, maar als je wilt zou ik je ook kunnen helpen om een gesprek met je werkgever voor te bereiden. Zelfs bij een gesprek met je werkgever zou ik aanwezig kunnen zijn als steun. Als je werkgever nog geen externe vertrouwenspersoon heeft, vraag hier dan vooral om.

English

I can also help you as a lawyer and as a labour law mediator if you speak English. Please don’t hesitate to contact me.

Registratie rechtsgebied

Ik sta in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten als gespecialiseerde arbeidsrechtadvocaat geregistreerd.

Op grond van deze registratie ben ik verplicht elk kalenderjaar volgens de regels van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen in het arbeidsrecht.

Bel