Tarief

Je bent bij mij in hele goede handen, tegen een eerlijke prijs. Net als in mijn artikelen, vind ik het belangrijk om duidelijk te zijn over mijn uurtarief. Zodat jij vooraf exact weet waaraan jij toe bent.

Uurtarief arbeidsrecht

Voor mijn werkzaamheden als arbeidsrechtadvocaat en geregistreerd MfN-arbeidsrechtmediator reken ik voor particulieren een uurtarief van € 235,00 excl. BTW (€ 284,35 inclusief BTW per uur) en voor zakelijke klanten € 265,00 excl. BTW (€ 320,65 inclusief BTW per uur). Ik reken geen kantoorkosten.

Ik reken hierboven niet de gebruikelijke kantoorkosten.

Vaststellingsovereenkomst

Het is het zeker verstandig om een concept vaststellingsovereenkomst te laten controleren door een arbeidsrechtadvocaat. Je wilt natuurlijk niet alleen de hoogste vergoeding krijgen, maar ook geen WW-risico lopen. Ik kan je dan op eventuele risico’s of verbeterpunten attenderen.

De meeste werkgevers bieden bij een vaststellingsovereenkomst standaard een vergoeding aan (tussen de Euro 500 en Euro 1.500 excl. BTW), waarvoor je juridische hulp kan inschakelen. Deze vergoeding dekt een deel van mijn tarief. Dit is uiteraard afhankelijk van de hoogte van deze vergoeding van je werkgever en de tijd die ik eraan besteed.

Jij bent mijn opdrachtgever, dus ik breng mijn kosten rechtstreeks bij jou in rekening. Jouw werkgever betaalt op zijn beurt direct aan jou. Wat jij van je werkgever vergoed krijgt, daar sta ik buiten.

Geen toevoeging

Ik werk niet op basis van gefinancierde rechtsbijstand (toevoegingen). Als je hiervoor in aanmerking komt, dan raad ik je aan een advocaat te zoeken die jou op deze basis kan bijstaan. Wil je meer hierover weten, dan kun je dat vinden op https://www.rechtsbijstand.nl/mediation-rechtsbijstand/hoeveel-betalen/eigen-bijdrage/

Rechtsbijstandverzekering

Mocht je een rechtsbijstandsverzekering hebben die jouw geschil dekt, neem dan gerust contact met mij of rechtstreeks met hen op om te vragen of zij mijn kosten vergoeden. Als een procedure gevoerd moet worden, dan heb je namelijk het recht om een advocaat naar keuze in te schakelen die op kosten van de rechtsbijstandsverzekering namens jou gaat procederen. De verzekeringen kunnen wel aanvullende voorwaarden stellen, zoals een eigen bijdrage. Dus als je denkt dat je hiervoor in aanmerking komt, overleg dit dan met mij, waarna ik bij jouw verzekering kan informeren.

Bel