Vaker scheidingsmediation

Vaker scheidingsmediation, minder vechtscheidingen

Wie kent ze niet? Die dramaverhalen over echtparen die elkaar de tent uitvechten? En daar hun kinderen en hele families en vriendenkring mee in betrekken? Met als gevolg alleen maar slachtoffers, waaronder de kinderen vaak het meeste te lijden hebben. Goed nieuws! Er is onderzoek gedaan naar het aantal vechtscheidingen. Dit blijkt in 10 jaar tijd met ruim 65% te zijn afgenomen. Dat betekent dus concreet dat er 65% minder geprocedeerd wordt over partneralimentatie, kinderalimentatie, omgangsregelingen en boedelverdelingen. Wat een winst is er dan het afgelopen decennium behaald op dit gebied. Ex-partners blijken steeds vaker regelingen in onderling overleg vast te kunnen leggen. Deze winst ontstaat doordat vaker scheidingsmediation wordt gebruikt. Want maar liefst 41% van de stellen kiest voor een scheidingsmediator boven een advocaat (1).

Je kunt je voorstellen, welk leed partijen elkaar en zichzelf hiermee besparen. Wat een goede ontwikkeling.

Co-ouderschap

Als je geïnteresseerd zou zijn in andere ontwikkelingen: ouders kiezen steeds vaker voor co-ouderschap, in 10 jaar tijd is dit percentage gestegen van 25% naar 34%. Wanneer je meer wilt lezen over de fiscale voordelen die je kunt behalen als je kiest voor co-ouderschap, lees hierover dan meer in dit artikel.

Partneralimentatie

Een kwart van de partners ontvangt bovendien partneralimentatie, waarbij vaak aansluiting wordt gezocht bij de maximaal wettelijke termijn. Het voordeel van scheidingsmediation is dat je afspraken in onderling maakt, dus je kunt hiervan afwijken.

Als je informatie wilt over deze wettelijke duur van partneralimentatie, dan kun je dat in dit artikel lezen. Indien je je vragen zou hebben over kinderalimentatie, dan staat dat in dit artikel.

Emotionele en financiële zorgen

Stellen maken zich zorgen of zij het financieel wel kunnen redden na een scheiding, bijvoorbeeld over huisvesting. Maar zij zijn ook bezorgd of een scheiding emotionele problemen veroorzaakt bij de kinderen. Ook op dit gebied is scheidingsmediation een beter alternatief dan procederen. Maak jij je hierover ook zorgen? Of wil je gewoon vrijblijvend overleggen, wat scheidingsmediation voor jou kan betekenen, bel me dan rustig op. Ik help je graag verder.

Op dit artikel is de volgende disclaimer van toepassing.

Call Now ButtonBel