De weg zelf is je bestemming

Confucius

De weg

De weg zelf is je bestemming? Dat belooft wat. Wees niet bang, het wordt geen hoogdravend of filosofische beschouwing over de weg van mediation. Of stiekem toch wel een beetje?

Ik wil je graag meenemen in een overpeinzing. Vorige week las ik een artikel op LinkedIn dat mediation eigenlijk gebakken lucht is. De schrijver had nog nooit een succesvol afgeronde mediation gezien. Het was voor mij een open uitnodiging om over het tegendeel te schrijven.

Een paar maanden geleden heb ik al een artikel geschreven over de lange weg die een koppel op dat moment had afgelegd in een familiemediation. Ze begonnen op het vriespunt en ze toonden zo’n prachtige ontwikkeling. Een soort Bob Ross schilderij dat voor mijn ogen ontstond. Ondefinieerbare lijnen werd een prachtig landschap. Soms sneuvelde opeens onverwacht een boom en leek er onherstelbare schade te zijn aangericht door een bliksemschicht die ik niet had zien aankomen.

Soms moet je stoppen op je hoogtepunt, is het schilderij al prachtig. Dan was ik bang wat er zou gebeuren als ze nog meer verf zouden toevoegen, want iedere lijn kon het schilderij ook verpesten.

Maar ze waren nog niet helemaal klaar met de weg, ze wilden niet een anoniem prachtig schilderij. Nee, ze wilden hun eigen persoonlijke schilderij, zelfs met omgehakte bomen en bliksemschichten. Als de weg maar hun reis definieerde. Hun gezamenlijke reis.

Eerst 2 afzonderlijke reizigers, die beiden een andere kant op wilden. De een schilderde alles in het zwart, de ander wilde alleen wit. Langzaamaan durfden ze wat te mengen en grijstinten te gebruiken. Ook kleuren werden uiteindelijk niet geschuwd. En tijdens de laatste mediation barstte de hemel spreekwoordelijk open en ging de zon stralen. Door de aanwezige wolken naar beneden. Als ik mijn ogen sloot, hoorde ik bijna zachte muziek.

En toen was het schilderij echt klaar. Hun schilderij. Geen zwart, geen wit, geen grote scheiding tussen beide stijlen, nee, er was eenheid en rust. Voor hem, voor haar en helemaal voor hun kind. En grote dankbaarheid bij mij dat ik hiervan getuige mocht zijn, van deze prachtige ontwikkeling. Misschien had ik hierbij ook wel wat geholpen.

En als ik dan niet alleen 1 prachtige review krijg, maar van beiden, wat kun je dan nog meer wensen? Mijn schilderij is daarmee ingelijst, met een mooie, gouden rand eromheen.

Ben je nieuwsgierig wat zij schreef?

Mega bang en angstig onzeker toen ik er aan begon geen idee hoe alles zou lopen maar wat een top vrouw die ons gezin gered heeft. Mijn ex en ik er door heen sleepte in mega diepe dalen en altijd oprecht en eerlijk was maar samen tot een oplossing zijn gekomen en er dankzij haar samen goed uit zijn gekomen en onze zoon het meeste blij is dat papa en mama weer gewoon met elkaar omgaan zonder strijd en ook weer kunnen genieten samen van onze mooie zoon! Zonder strijd en onzekerheid! Echt een aanrader die Sabine!

En hij schreef: “Top vrouw met een groot hart en een passie voor het vak. Dankzij Sabine heb ik weer omgang met mijn zoon en kunnen mijn ex en ik weer samen op een normale manier voor onze zoon zorgen. Alleen maar lof voor deze vrouw. Groetjes een super blije vader”.

Wil je weten welke reis zij hebben gemaakt? Lees dan verder in mijn eerdere artikel.https://lumenadvocaatmediator.nl/familiemediation/

Call Now ButtonBel