Voordelen arbeidsmediator

BREAKING NEWS

De rol van de arbeidsmediator is niet uitgespeeld, maar wordt alleen maar vergroot. Het inschakelen van een arbeidsmediator heeft veel voordelen.

In mijn laatste artikel (klik hier) heb ik de geschreven over een werkgever die recentelijk het stof beet omdat hij geen arbeidsmediator had ingeschakeld. Terwijl de werknemer wel expliciet hierom had gevraagd. De rechter wees toen de gevraagde ontbinding op de I-grond af.

In de allernieuwste uitspraak over de ontbinding op de veeggrond, de I-grond,  heeft een kantonrechter voor het eerst OOIT een ontbinding toegewezen op de I-grond (ECLI:NL:RBMNE:2020:2628). De kantonrechter oordeelde hierin onder meer dat de werkgever er alles aan had gedaan om de verstoorde arbeidsrelatie te herstellen. Er was zelfs arbeidsmediation opgestart, wat helaas het conflict niet had opgelost. De arbeidsrelatie was verstoord. En samen met een component van disfunctioneren was het ditmaal wel voldoende om de ontbinding toe te wijzen.

Moraal van het verhaal

De moraal van dit verhaal: schakel tijdig een arbeidsmediator in. Want als het conflict wordt opgelost, dan hoef je geen ontbinding meer te vragen. Dan zijn beide partijen blij. En als het niet lukt, dan kan dit als werkgever helpen om toch een ontbinding te krijgen.
Voor werknemers geldt het omgekeerde. Want als de werkgever weigert om arbeidsmediation op te starten, dan werkt dit tegen hem.

Als je graag wilt overleggen of arbeidsmediation ook in jouw situatie zinvol kan zijn, bel me dan rustig op om te overleggen. Want een arbeidsconflict gaat niemand in de koude kleren zitten.

Wanneer je een kijkje in de keuken wilt krijgen, wat je kunt verwachten in een arbeidsmediation, lees dan rustig verder in dit artikel. Mocht je het verschil willen weten tussen juridische hulp van mij als advocaat of mij als mediator, lees dan dit luchtige artikel.

Op dit artikel is de volgende disclaimer van toepassing.

Call Now ButtonBel